Miten tietää oikea sormuskoko?

02.02.2024

Miten tiedän oikean sormuskokoni? -Tämä on kysymys mikä minulta kysytään hyvin usein! Kikkoja tähän on muutama, alta voit lukea parhaimmat tavat.

Paras tapa mittauttaa sormuksen koko

Paras ja varmin tapa saada selville oma sormuskoko on marssia suoraan kultasepänliikkeeseen ja mittauttaa oma sormi. Tällöin saat mitan varmasti oikein ja sormus istuu hyvin.

Sormuksen koon mittaaminen kotona

Kotonakin voi mitata oman sormuskoon, mutta tässä on riski, että mittaus on virheellinen. Sormuksen kokotaulukossa milleillä on suuri merkitys, joten tässä pitää olla erityisen tarkka. Yleisimmät sormuskoot ovat 16-18, nämä tarkoittavat sormuksen sisäpinnan läpimittaa millimetreissä. Ulkomailla, tai tietyt valmistajat puhuvat ympärysmitoista kuten esim. koosta 54. Tässä tapauksessa koko 54 tarkoittaa sormuksen ympärysmitan olevan 54mm, joka vastaa suomalaissa koissa n. 17.

Jos sinulla on jo kotona oikean kokoinen sormus, minkä koon haluat tietää voit asettaa sormuksen paperille ja piirtää tarkasti ympyrän sormuksen sisäpuolelle terävällä lyijykynällä. Piirretyn ympyrän läpimitta on oikea koko. On myös olemassa erilaisia älypuhelinsovelluksia, joilla voi mitata jo olemassa olevan sormuksen koon, kuten esimerkiksi Ring sizer -niminen. Työntömitta on myös oiva työkalu mittaamaan oikean sormuksen koko.

Sormen voi myös mitata langanpätkällä tai 3-4mm leveällä paperilla/teipillä. Kääri lanka tiukahkosti sormen ympäri ja mittaa langan pituus. Tällöin saat ympärysmitan, jonka voit muuntaa läpimitaksi.

Myös reikäviivoitin ajaa mittaajan aseman. Mittaa tällä sormen oikea koko etsimällä oikean kokoinen reikä.

Sormuksen koko saattaa vaihdella päivän mittaan

Sormien koko saattaa vaihdella päivän tai vuodenaikojen mittaan ja naisilla kuukautiskierron mukaan. Aamuisin sormet ovat usein hieman pienemmät, kuin illalla ja lämmin lämpötila saattaa myös turvottaa sormia. 

Jos sormuksen runko on paksu, saatat tarvita isomman koon. Tällöin kannattaa valita n. 0,5 kokoa isompi sormus. Suosittelen myös 0,5 kokoa isompaa Bubbel sormusta, mikäli haluat yhdistää Bubbel sormuksen esim. Ouraan. ps. nämä sopivat niin kivasti yhteen!!

Sormus on oikean kokoinen, jos se pysyy hyvin paikoillaan kättä heiluttaessa<3

Välillä sattuu mittavirheitä, mutta kaikki käyttämättömät LiLa Design sormukset saa vaihdettua oikeaan kokoon väärän koon sattuessa kohdalle. Laita vain viestiä, niin tehdään vaihto oikeaan kokoon:) Tilaustöissä ei valitettavasti ole vaihto- tai palautusoikeutta.