KORUJEN VALMISTUS

Monet varmaan kuvittelevat, että kultasepän työ on pelkkää timanttia, hohtavia koruja ja kimallusta.

Työvaiheet ennen kuin saadaan hohtavan kirkkaana kiiltävä koru on kaikkea muuta. Kultaseppä tarvitsee korujen valmistukseen mm. tulta, happoja ja isoja vasaroita.

LiLa Designin kaikki korut valmistetaan Espoon Kauklahdessa pienessä työhuoneessa. Yrittäjä Linda on toiminut sivutoimisesti vuodesta 2015, mutta 2024 LiLa Design työllistää jo Lindan kokonaan. 

Vastuullisuus ja luonnonläheisyys

Kultasepän pajalla käytetään perinteisesti paljon happoja ja kemikaaleja. Happoja tarvitaan mm. juottamisen jälkeen tummenneen hopean kirkastamiseen. LiLa Design käyttää pelkästään luonnon omaa sitruunahappoa, ja kantaa näin kortensa kekoon vastuullisuuden ja luonnon näkökulmasta. Hopeamme on aina ostettu vastuulliselta myyjältä, ja näin ollen voimme olla varmoja oikeista pitoisuuksista. 

Alle 10g hopeakoruja ei tarvitse lain mukaan leimata. 

Mitä on Sterling-hopea?

Hopea on kaunis ja kirkas jalometalli, jota käytetään paljon korujen valmistukseen ympäri maailman.

Hopeana käytämme 925 Sterling-hopeaa. Tämä on ylivoimaisesti eniten käytetty koruhopea maailmalla. Luku 925 hopeassa tarkoittaa sitä, että siinä on vähintään 92,5% puhdasta hopeaa, ja loput ovat seosaineita. Hopea on todella pehmeä metalli itsessään, ja tämän takia käytetään muita metalleja kovettamaan materiaali käyttökelposeksi. Meillä myytävissä hopeakoruissa toimii melkein poikkeuksetta seosaineena kupari. Aterimissa ja muissa isommissa hopeaesineissä pitoisuus on yleensä 830 (83% puhdasta hopeaa), jolloin puhdasta hopeaa on vähemmän. Näin saadaan aikaiseksi kovempi seos, joka kestää käytön ja naarmuuntumisen paremmin. Kaikki käyttämämme hopea on kierrätettyä!

Kultaan verrattuna hopea on todella pehmeä metalli, mikä tarkoittaa sitä, että se naarmuuntuu  helpommin. Eli kannattaa pitää huolta korujesi säilytyksestä. Suosittelemme että korut säilytetään erillään toisistaan.

Oikeaoppinen korujen käyttö pidentää niiden käyttöikää. 

Olen allerginen hopealle. Sopivatko LiLa Design -korut minulle? 

Ennen vanhaan joissain hopeakoruissa käytettiin seosaineena nikkeliä, mikä aiheutti käyttäjälleen allergisia reaktioita. Jos sinulle on tullut allergisia reaktioita hopeakorujen käytöstä, kannattaa tarkistaa näiden korujen hopeapitoisuus. Pitoisuuden ollessa 830, on siitä puhdasta hopeaa 83%, ja loput saattaa olla nikkeliä tai muuta allergisoivaa metallia.
Nykypäivänä hopea-allergia on melko harvinainen, sillä hopean määrää hopeakoruissa on kasvatettu 92,5 prosenttiin, ja seosaineena toiminut nikkeli on korvattu kuparilla. Suosittelen siis kokeilemaan myös nykypäivän hopeakoruja, sillä voi olla, että ne sopivat mainiosti myös aiemmin hopea-allergiasta kärsineille. Huomioi kuitenkin oman lääkärisi antamat ohjeet liittyen hopeakorujen käyttöön.  

LiLa Design hopeakorut on aina valmistettu 925 Sterling-hopeasta eivätkä ne sisällä nikkeliä.

Miksi hopea tummuu?

Ajan myötä hopea tummuu aina, ja sitä ei voi välttää. Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hapen reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo, lika, valo ja kosteus vaikuttaa hopean tummumiseen. Tämän takia hopea säilyy parhaiten ilmativiissä pussissa pimeässä. Onneksi tummuneen hopean kirkastaminen on helppoa kotonakin.  Katso hyvät luonnolliset hopeanpuhdistusohjeet sivuiltamme Täältä->