Miksi olen pienyrittäjä?

19.10.2021

Olen jo pitkään halunnut perustaa blogin, joka kertoisi mahdollisimman läpinäkyvästi pienyrittämisestä, designista, sekä ennen kaikkea intohimostani eli koruista. Olen perustanut oman sivutoimisen pienyrityksen vuonna 2015 nimeltä LiLa Design. Valmistuin kultaseppä artesaaniksi vuonna 2014, ja tämän jälkeen olen ammentanut luovuuttani oman korubrändini parissa. LiLa Design valmistaa käsityönä hopeakoruja Espoossa kultasepän perinteitä vaalien. Muutamat ensimmäiset vuoden kävin Helsingin joulumyyjäisissä ja markkinoilla myymässä korujani ja huomasin että ihmiset rakastuivat niihin kertaheitolla. Näissä tapahtumissa myin aina reilusti yli tavoitteeni, joka ruokki omaa intohimoani yrittämiseen. Myynti ja asiakaspalvelu tulee minulla luonnostaan, ja nautin todella paljon näistä tapahtumista. Kesäkuussa 2020 avasin verkkokaupan osoitteessa www.liladesign.fi.

Miksi olen pienyrittäjä? Olen tehnyt lähes koko elämäni töitä myynnin- ja myynninjohtamisen parissa. Perustin LiLa Design yrityksen alun perin sen takia että saisin palkkatyöni ohella pientä sivutoimista tuloa. Olen yrittäjäperheestä, joten kaikenlainen yrittäminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Lapsena lempi leikkini oli myydä isäni tekemästä kioskista (eli pari laudanpätkää ristissä) keräämiäni kiviä muulle perheelle. Tämän jälkeen olen keksinyt monia eri innovaatioita ja ideoita pöytälaatikkooni, jotka toivottavasti saisin vielä joskus herättää henkiin.

Mikä yrittämisessä on parasta? Parasta on ehdottomasti ihanat asiakkaat, sekä onnistumisen tunteet. Aina kun pääsen juttelemaan asiakkaideni kanssa kasvotusten, tai viestien välityksellä inspiroidun. En voi sanoin kuvailla sitä tunnetta, kun saan verkkokauppani kautta ilmoituksen puhelimeeni myydystä tuotteesta. Se tunne on uskomaton! Joku elävä ihminen on tykännyt minun käsityönäni valmistetusta tuotteesta niin paljon, että hän on valmis maksamaan siitä. Joka ikinen kerta, kun näin käy teen pienen voitontanssin ja hymyilen leveästi. Olen pari kertaa törmännyt Helsingin keskustassa tuntemattomiin ihmisiin, joilla on ollut minun korujani päällään tämä tunne on vielä uskomattomampi. Wau! Seuraavissa blogiteksteissäni puhun inspiraatiosta, mitä kaikkea sivutoimiseen yrittäjyyteen kuuluu ja tietenkin KORUISTA!

Ihanaa syksyn jatkoa!

-Linda Lakanen