Korujen huolto

11.11.2021

Kaikki LiLa Design -korut on valmistettu Sterling-hopeasta (925), jonka yksi luonnollisista ominaisuuksista on pinnan tummuminen ajan kuluessa. Oikein käyttämällä, säilyttämällä ja puhdistamalla varmistat kuitenkin kauniin kirkkaan pinnan säilymisen hopeakoruissasi pidempään.

Miksi hopeakoru tummuu?

Hopeakorun tummuminen aiheutuu korun pinnalle kertyvästä hopeasulfidikerroksesta, joka syntyy hapen reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo vaikuttaa hopean tummumiseen, ja tästä syystä eri ihmisillä voikin sama hopeakoru tummua hieman eri tahtiin. Hopean tummumista voi kuitenkin hidastaa, ja tummuneen hopean voi puhdistaa!

Hopeakorujen käyttö ja säilytys

Hopeakorusi pysyy kauniimpana pidempään, jos puet sen yllesi viimeisenä aamulla, ja riisut ensimmäisenä illalla. Hopea on yksi pehmeimpiä korun valmistuksessa käytettyjä jalometalleja, joten kosketuksessa muiden kovien materiaalien kanssa se voi naarmuuntua. Säilytä siis hopeakorujasi aina toisistaan erillään, jotta niiden pinta ei naarmuunnu korurasiassasi.

Jos haluat varmistaa hopean kauniin pinnan säilymisen kirkkaana pidempään, säilytä hopeakorujasi ilmatiiviissä pussissa pimeässä. Tämä säilytystapa minimoi hopean tummumisen, sillä ilmatiiviissä pakkauksessa tummumista aiheuttava hopeasulfidikerros ei pääse muodostumaan niin helposti korun pinnalle. Käytä esimerkiksi pieniä ilmatiiviitä minigrip-pusseja korujesi säilytykseen. Niin mekin LiLa Designilla teemme!

Hopeakorusi pysyy kauniimpana pidempään, jos puet sen yllesi viimeisenä aamulla, ja riisut ensimmäisenä illalla.

Vinkki! Vältä näitä

Hopea tummuu nopeammin, jos käytät sitä suihkussa, saunassa, tiskatessa, tai jos esimerkiksi altistat sen hajusteille, kemikaaleille ja ihovoiteille. Voiteet, hajusteet ja esim. hiuslakat voivat muodostaa korusi pinnalle kerroksen, joka estää korusi säihkeen. Hopeakorusi pysyvät siis kauniimpina pidempään, kun vältät edellä mainittuja.

LiLa Design -hopeakoruja kuitenkin saa, ja pitää, käyttää! Ne näyttävät upeilta tuoden sitä jotain "pientä extraa" arkilookiin, sekä viimeistelevät täydellisen juhlalookin. Tummumista ei pidä pelästyä, sillä tummunut hopeakoru on helppo puhdistaa!

Hopeakorun puhdistus

Tehokkaaseen ja helppoon luomukonstiin tarvitset vain syvän astian, alumiinifoliota, karkeaa merisuolaa sekä lämmintä vettä.

  1. Vuoraa astia foliolla ja lisää siihen lämmintä vettä sekä merisuolaa.
  2. Aseta hopeakorut astian pohjalle. Suhteet eivät ole niin tarkkoja, ohut kerros suolaa riittää.
  3. Anna korujen olla vedessä n. 5-10 min, huuhtele sitten korut lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin.

Jos koru on voimakkaasti tummunut, kultasepänliikkeissä myydään vahvempaa hopeanpuhdistusainetta, jolla saa korut todella kiiltäviksi. Huomioithan, että näitä aineita ei voi käyttää, jos korussa on luonnonkiviä tai helmiä. Hopeanpuhdistusliinat toimivat myös hyvin isommille pinnoille, mutta pieniä välejä niillä ei saa puhdistettua.

Muista siis käyttää, säilyttää ja huoltaa hopeakorujasi oikein, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään ihastuttamassa sinua ja täydentämässä asukokonaisuuksiasi!